På Bröderna Nilsson Delikatesser brinner vi för riktigt god mat med hög kvalitet. Vi låter kreativiteten flöda och delar mer än gärna med oss av våra favoritrecept.
Via vårt konto på instagram så delar vi recept. Här kan du både hitta och ge inspiration!

RECEPT


På Bröderna Nilsson Delikatesser brinner vi för riktigt god mat med hög kvalitet. Vi låter kreativiteten flöda och delar mer än gärna med oss av våra favoritrecept.
Via vårt konto på instagram så delar vi recept. Här kan du både hitta och ge inspiration!

Annikas Zucchinibröd (glutenfritt)

Annika som driver bloggen – Clean Eating by Annika har varit gullig och delat med sig av några goda recept. Vi börjar med ett riktigt nyttospäckat Zucchinibröd som tar helgfrukosten eller brunchen till en helt ny nivå. Mums tycker vi och det passar utmärkt till alla våra goda pålägg!

Vill du läsa mer om Annika så finner du hennes blogg här : Clean Eating by Annika

Gör såhär:

Värm ugnen till 200 grader eller 180 grader varmluft.

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

3. Riv zucchinin grovt på ett rivjärn. Försök sedan att pressa ut så mycket vätska du kan, antingen genom att pressa med händerna över diskhon eller genom ett durkslag.

4. Vispa äggen tillsammans med kokosmjölken. Rör sedan försiktigt ner zucchini och den rivna osten.

5. Blanda ner det torra i äggsmeten och se till så att det blandas väl.

6. Smörj en brödform på ca 1,5 liter och fördela smeten jämt i formen. Skär fåror ytligt på brödet och toppa med valfria frö (jag hade solrosfrö och chiafrö)

7. Grädda i ca 25-30 min eller tills torr i mitten (testa med provsticka).

 

Taggar


#bakat #fest #fredagsmys #frukost #low carb #mellanmål #smörgås #supermat #tillbehör #tilltugg #veggie

Ingredienser


Zucchinibröd, 1 limpa
•5 dl grovriven zucchini
•6 ägg
•1 dl kokosmjölk
•1,5 dl solrosmjöl (solrosfrö som du malt till mjöl med t ex en mixerstav)
•0,75 dl hela linfrö
•3 msk kokosmjöl
•0,75 dl pofiber
•0,75 dl sesamfrö
•4 msk chiafrö (kan bytas ut mot extra linfrö eller sesamfrö)
•3 msk fiberhusk
•4 tsk bakpulver
•1 nypa salt
•2 dl riven ost

 

Dela med vänner

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrShare on Google+Pin on Pinterest