På Bröderna Nilsson Delikatesser brinner vi för riktigt god mat med hög kvalitet. Vi låter kreativiteten flöda och delar mer än gärna med oss av våra favoritrecept.
Via vårt konto på instagram så delar vi recept. Här kan du både hitta och ge inspiration!

RECEPT


På Bröderna Nilsson Delikatesser brinner vi för riktigt god mat med hög kvalitet. Vi låter kreativiteten flöda och delar mer än gärna med oss av våra favoritrecept.
Via vårt konto på instagram så delar vi recept. Här kan du både hitta och ge inspiration!

Majkens Spenatpannkaka

Pannkakor behöver inte alltid vara söta. Denna pannkaka funkar till frukost eller mellis med lite ost och skinka på!

Gör så här:

Lägg fram den frysta spenaten så den tinar, eller hacka om du använder färsk spenat (Vi har använt röd mangold).Hacka en halv rödlök.  Vispa sedan ägg och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt mjöl och vispa tills smeten känns jämn. Häll på resten av mjölken och häll sist i spenat eller mangold, din hackade rödlök. Salta och häll i rapsoljan.
Låt smeten svälla i ca 5 minuter. Stek dina pannkakor i het pappa med en klick smör.

TIPS! Blir det några pannkakor över så ställ in dem i kylen och gör crepesmed härlig fyllning av ost, skinka och skurna färska tomater av dem dagen efter.

Taggar


#bakat #frukost #lättare måltid #mellanmål #smörgås

Ingredienser


  • 150 g spenat (fryst eller färsk)
  • 1/2 rödlök
  • 2 st ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rapsolja
  • smör till stekning

Dela med vänner

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrShare on Google+Pin on Pinterest