På Bröderna Nilsson Delikatesser brinner vi för riktigt god mat med hög kvalitet. Vi låter kreativiteten flöda och delar mer än gärna med oss av våra favoritrecept.
Via vårt konto på instagram så delar vi recept. Här kan du både hitta och ge inspiration!

RECEPT


På Bröderna Nilsson Delikatesser brinner vi för riktigt god mat med hög kvalitet. Vi låter kreativiteten flöda och delar mer än gärna med oss av våra favoritrecept.
Via vårt konto på instagram så delar vi recept. Här kan du både hitta och ge inspiration!

Ost & skinkpaj

Ett riktigt bra pajrecept som funkar året om och i alla väder... Mums!

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med degen: Blanda ihop smör, mjöl, linfrön och vatten till en deg. Vi har valt tre olika sorters mjöl men det väljer man själv vad som passar. Tumma ut den i en pajform. Nagga botten med en gaffel och sätt in pajskalen i kylen gärna 20-30 min.
In med pajskalet i ugnen i ca 10 min – passa på att gör din fyllning under tiden.
Fyllningen: Skär skinka i tärningar (går bra med skivspill, överbliven julskinka eller strimlad smörgåsskinka) och riv valfri ost. Lägg åt sidan.
Vispa nu ägg, mjölk och grädde till en smet och kasta också i kryddorna.
Ut med pajskalet och sänk värmen till 200 grader.
I pajskalet lägger du nu din skinka, broccoli och ost och sedan häller du över din äggstanning.
Grädda i ca 30 min.

TIPS: Servera gärna med en fräsch grönsallad och vår avokadomousse.
Föredrar du LCHF så kika på denna paj istället.

Taggar


#bakat #lättare måltid #paj #skinka

Ingredienser


Deg:

  • 100g smör
  • 3 dl mjöl (1 dl vetemjöl, 1 dl bovetemjöl (glutenfritt) och 1 dl fullkorn dinkelmjöl).
  • 1 msk krossade linfrön
  • 3 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 100-200 g skinka
  • några små broccolibuketter
  • 3 dl riven ost (tex. 2 dl präst och 1 dl gouda)
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • salt
  • peppar

Dela med vänner

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrShare on Google+Pin on Pinterest