På Bröderna Nilsson Delikatesser brinner vi för riktigt god mat med hög kvalitet. Vi låter kreativiteten flöda och delar mer än gärna med oss av våra favoritrecept.
Via vårt konto på instagram så delar vi recept. Här kan du både hitta och ge inspiration!

RECEPT


På Bröderna Nilsson Delikatesser brinner vi för riktigt god mat med hög kvalitet. Vi låter kreativiteten flöda och delar mer än gärna med oss av våra favoritrecept.
Via vårt konto på instagram så delar vi recept. Här kan du både hitta och ge inspiration!

Påsktårta med choklad och apelsin

Ingen påsk utan påskatårta. Men tårtan och grädden passar självklart året om.

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Blanda ihop alla ingredienserna till tårtsmeten; ägg, socker, mjöl, vaniljsocker, kakao, salt och sist det smälta smöret. Ställ in kakan i ugnen på mittenläget i ca 20 min. Medan kakan är i ugnen så förbereder du chokladen.  Knäck hela chokladkakan i bitar i en rostfri bunke och ställ den i en kastrull med vatten på spisen. När vattnet värms upp smälter chokladen. Tvätta en apelsin och riv bort zesten. Filéea nu apelsinerna; Skär bort ändarna på apelsinerna, sedan skär du bort allt skal, inklusive allt vitt. Håll apelsinen i ena handen och skär snitt längs varje klyfta in mot mitten – på så vis får du proffsiga apelsinfiléer. Lägg apelsinfiléerna i en bunke så länge. Spara saften från resten av apelsinen genom att krama ut den över dina fina filéer. Känn nu med en potatissticka att kakan är genomkörd. Ta ut kakan om den är klar och häll över den smälta chokladen på kakan. Låt kakan såt en liten stund och svalna något innan du dekorerar tårtan med apelsinen – men vänta inte för länge så chokladen stelnar för då fastnar inte filéerna.

Ta nu en ny bunke och börja vispa upp grädden. När grädden börjat fluffa till häl i lite av apelsinsaften (som du sparat från när du filéeade apelsinerna) i tagen, likaså med zesten och vaniljsockret.

Dekorera grädden med några zestflan.

Taggar


#bakat #desserter #fest #påsk

Ingredienser


Chokladkaka

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl smält smör
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
    Garnering:
  • 100g 70% choklad smält
  • apelsinfiléer från 2 apelsiner

Apelsingrädde

  • 3 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • apelsinzest från 1 apelsin
  • 1/2 dl apelsinsaft

Dela med vänner

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrShare on Google+Pin on Pinterest